Magyar idő szerint kedd éjszaka világszerte felhasználóik milliói tapasztalták kellemetlenül, hogy valami komoly probléma lépett fel a YouTube működésében. A Google videómegosztó oldalán ugyanis, bár nem vált elérhetetlenné, de szinte semmi sem működött.

A szerencsésebbek csak bejelentkezni nem tudtak az oldalra vagy a menüt nem tudták előhívni, de voltak olyanok is, akik a videók lejátszása helyett is csak egy hibaüzenettel kellett, hogy beérjék. A probléma a YouTube mellett a szolgáltatásra épülő más platformokat: a YouTube TV-t, a YouTube Music-ot, valamint a YouTube Studio-t is érintették.

Végül a Google mérnökei a helyzeten a probléma bejelentését követően mintegy 4 órát követően, szerda hajnalra lettek úrrá, amikorra sikerült a szolgáltatás működését teljesen helyreállítaniuk. Ugyanakkor arról, hogy a hibákat mi okozta, egyelőre semmit sem árultak el.

Hasonló mértékű üzemzavarra a YouTube-on utoljára több, mint egy évvel ezelőtt, 2020 végén volt példa, akkor azonban a videómegosztó mellett a Google más szolgáltatásai - mint pl. a Gmail vagy a Google Drive - is lehaltak, amit akkor egy, a felhasználói fiókokat kezelő háttérszolgáltatásban bekövetkezett hiba okozott.