Bár azt már jó ideje tudjuk, hogy a Microsoft az év második felében egy új verziót fog kiadni először tavaly megjelent Windows 11 rendszeréből, mindeddig nem lehetett pontosan tudni, hogy annak megérkezésére mikor is lehet majd számítani. A napokban azonban kiszivárgott a pontos ütemterv, amely szerint Redmond a Windows 11 22H2 kiadását tervezi.

Ez megerősíti a korábban már a PC Fórumon is többször megírt értesüléseket, ami szerint a korábbi években megszokottaknál előbb lehet az őszi frissítés megjelenésére számítani. A szivárgás szerint ugyanis az új verziót már augusztusban elérhetővé teheti majd a Microsoft, széles körű terjesztése pedig szeptemberben kezdődhet majd meg.

A Windows 11 22H2 egyik fejlesztése a mappák létrehozásának lehetősége lesz az új Start menübenA Windows 11 22H2 egyik fejlesztése a mappák létrehozásának lehetősége lesz az új Start menüben

Ezen kívül a most kijutott információkból az is kiderül, hogy Redmond március 4-ével befejezte az új csomag funkcionális fejlesztését, ami azt jelenti, hogy az érdemi módosításokat már nem fog kapni. Ehelyett az augusztusig hátralévő időszakban már csak a bugokat fogják kigyomlálni a szoftverből a Microsoft, ami már korábban részletesen beszámolt az új verzióban érkező fejlesztésekről.

A vállalat egyébként maga buktatta le még március végén, hogy már akkor belekezdett a Windows 11 jövő évben megjelenő, a következő utáni verziójának fejlesztésébe is. A 23H2 verziószámú - belsőleg Sun Valley 3 kódnév alatt emlegetett - új kiadásról ugyanakkor létezésén kívül még semmit sem lehet tudni, beleértve azt is, hogy milyen újdonságokat fog majd a rendszer működésébe hozni.