A YouTube a hét közepén egy olyan változást jelentett be működésében, aminek vélhetően kevesen fognak az oldal felhasználói közül örülni. A Google videómegosztója ugyanis közölte, hogy ezek után a kifejezetten rövid, elsősorban mobilról feltöltött klipek közzétételére szolgáló "Shorts" szolgáltatásában is lehet majd találkozni a hirdetésekkel.

Utóbbi formátumnak megvolt eddig az az előnye, hogy a zavaró reklámok nélkül lehetett az elsősorban vicces vagy érdekes történeseket rögzítő klipeket élvezni. Mostantól azonban ezeket is éppen úgy bevonja a YouTube a pénzcsinálásba, mint hosszabb társaikat - ami különösen előbbiek rövidségénél fogva talán még zavaróbb is lesz majd, mint utóbbiaknál.

A Shorts klipeket a Google szerint világszerte és naponta mintegy 30 milliárd alkalommal tekintik meg - így ebből a szempontból érthető a cég részéről, hogy nem hagyja ki a lehetőséget arra, hogy ezekből is pénzt csináljon. Az ugyanakkor még kérdés, hogy ezek megjelenése nem fogja -e elvenni a felhasználók kedvét ezek nézegetésétől a jövőben.