A Microsoft a hétvégén elismerte, sőt, "javította" a Windows 11 egy, a napokban kiadott frissítésének azon hibáját, ami számos felhasználó számára komoly bosszúságot okozhatott. A KB5012643 telepítése után ugyanis sokan arról számoltak be, hogy villogni kezdett a képernyőjük, ha a rendszert Safe Mode-ban indították el - bár a bug állítólag más hibákat is okozhatott.

A problémáról mi is írtunk múlt pénteken, de a Microsoft akkor még nem ismerte el annak meglétét hivatalosan. Ugyanakkor az elmúlt pár napban a cég frissítette a Windows 11 hibalistáját, amire immár felvette az új hibát is - sőt, a bejegyzésben mindjárt úgy jelölte meg, hogy a problémát meg is oldotta.

Utóbbi ugyanakkor némileg csalóka: Redmond ugyanis valójában csak eltávolította a problémát okozó foltot azon felhasználók gépéről, amiken az problémát okozhatott volna. Mivel nem biztonsági jellegű frissítésről van szó, ezért a folt törlése nem jelent kockázatot, viszont azt igen, hogy a benne orvosolt más problémák, amik esetleg megszűntek az érintett gépeken, emiatt most visszatérhetnek majd.

A Microsoft egyébként továbbra sem árulta el, hogy a problémát pontosan mi okozta, de azt igen, hogy az a villogás mellett elszállást válthatott ki a Windows 11 bármelyik, az Explore.exe-re épülő funkciójában, beleértve a tálcát, a Start menüt, de még a Fájlkezelőt is - amely hibák azonban szintén megszűnnek a bug frissítés visszavonásával.