A rendőrség bérlethamisítás gyanúja miatt nyomoz egy 69 éves budapesti férfi ellen, akit azzal vádolnak, hogy hamis bérleteket és jegyeket állított elő otthon, számítógépe és nyomtatója segítségével. A hatóság szerint a férfi a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK) több mint 100 millió forintnyi kárt okozhatott.

Az elkövető a rendőrök szerint V. kerületi lakásában BKK-automatából lopott hőpapírra nyomtatta a hamis bérleteket, amiket azután ismerősi körben két-háromezer forintért adott el. Sőt, a gyanúsított a bérletekre megrendeléseket is felvett, amiket telefonon vagy SMS-ben fogadott, majd értesítette a vásárlókat arról, ha az általa nekik hamisított bérlet lejárati ideje közeledett, és felajánlotta, hogy új bérletet hamisít nekik.

A hamis jegyekről készült rendőrségi fotó (forrás: police.hu)A hamis jegyekről készült rendőrségi fotó (forrás: police.hu)

A férfi végül úgy bukott le, hogy a BKK ellenőrei kiszúrták a hamisított bérleteket, és feljelentést tettek a rendőrségnél, aki így jutott el az elkövetőhöz. Utóbbit múlt héten fogták el és kihallgatták, de a férfi nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését annak ellenére sem, hogy a nála tartott házkutatás során hőnyomtatót, számítógépet és BKK-automatából származó biankó bérletszelvényeket is találtak a rendőrök.