A napokban újabb furcsa eszközzel bővült azon szerkezetek sora, amik képesek a világ egyik legismertebb videójátékának, a Doom-nak a futtatására. Ezek már eddig is népes sorához ugyanis csatlakoztak a McDonald's ételrendelő kioszkjai is, amiknek a jelek szerint szintén nem jelent problémát ez - illetve, csak egy aprócska szépséghibával oldják meg azt.

Ez pedig az, hogy a jelek szerint a szóban forgó automaták képernyőjének nem a megszokottal egyező orientációja miatt a játék 90 fokkal elforgatva jelenik meg azokon. Ezen kívül nem egyértelmű, hogy a játékot hogyan lehet irányítani, illetve lehet -e irányítani - mindenesetre annak demó módja ennek nélkül is képes működni.

A fáma arról nem szól, hogy miként sikerült a Doom-ot felvarázsolni a kioszkokra, de valószínű, hogy annak nem egy megfelelően biztosított USB kapuján, esetleg hálózaton keresztül kerülhetett sor erre. És az egészet azt tehette lehetővé, hogy a szóban forgó ételrendelő-automaták valójában éppen olyan PC-k, mint amik asztalainkon is működnek - csak részeik egy sokkal nagyobb dobozba, és némileg más elrendezésben vannak elrejtve.

A mostani egyébként nem az első alkalom, hogy egy McDonald's-ban a helyi eszközökre valaki felhekkel egy Doom-t. Korábban ugyanis ezt a mutatványt már az eladók által használt kasszagéppel is sikerült megcsinálni - de annak esetében ez kevésbé volt megdöbbentő, hiszen annak formátuma és megjelenése eleve jobban hasonlít a klasszikus PC-kre.