A Microsoftnak a jelek szerint a közelmúltban ismét sikerült egy olyan gurítania Windows-frissítés témában, ami egy Monty Python epizód alapját is simán képezhetné. A cég által még múlt hónapban kiadott KB5014668 frissítés eredeti célja ugyanis az lett volna, hogy megoldjon egy problémát, ami megakadályozta a Windows 11-re frissítést egyes Windows 10-es gépeken - ugyanakkor a folt maga is attól szenved, hogy nem lehet felrakni azt bizonyos masinákra.

Legalábbis ezt állítja egyre több felhasználó a Microsoft visszajelzési központjában, ahol a cég a frissítésekkel kapcsolatos hibajelentéseket és fejlesztési javaslatokat várja. Legtöbben egy bizonyos 0x80073701 hibakóddal történő elszállásra panaszkodnak az inkriminált folt telepítésének kísérlete esetén, de van akinél 0x8000FFFF hibát dob a frissítés, ha megpróbálja installálni azt.

A KB5014668 egyébként a szóban forgó, Windows 11-re frissítést akadályozó mellett néhány további bugot is javít - már ha sikerül feltelepíteni azt a gépre. Ezek közül a legtöbbeket egy, a Wi-Fi HotSpotokkal kapcsolatos hiba érinthet, ami szintén banális: ugyanis azt okozza, hogy a gép dobja az internet felé a kapcsolatot ha egy kliens csatlakozik hozzá - ezáltal értelmetlenné, illetve használhatatlanná téve a HotSpot funkcionalitást.

A Microsoft a KB5014668 támogatási oldalán ugyan listáz már két problémát, amivel a frissítés telepítése után találkozhatnak a felhasználók (ezek az Edge az IE módban történő potenciális lefagyása, valamint a .NET 3.5-ös alkalmazások elindítása körül jelentkező gondok), de az, hogy maga a foltcsomag ne lenne hajlandó települni, egyelőre nem szerepel ezek között.