Az Intel a héten - egy ázsiai tájékoztatóján - elárulta, hogy mikor lehet a Wi-Fi szabvány következő, az eddiginél kétszer gyorsabb átvitelt biztosító verziója megjelenni az általa gyártott chipsetekben - ezzel pedig az ezekre épülő gépekben. Ezek szerint erre még mintegy két évet kell majd várnunk - a cég ugyanis csak 2024 végén tervezi az első, a Wi-Fi 7-et is támogató platformját bejelenteni.

Ez nem túl meglepő annak tükrében, hogy a hivatalosan "802.11be" néven emlegetett új szabvány véglegesítését az azt kidolgozó Wi-Fi Alliance csak 2024 végére tervezi. Bár egyes gyártók jellemzően már ez előtt is megjelennek az új specifikációt is támogató termékeikkel (pl. a H3C már múlt hónapban bemutatott egy Wi-Fi 7-es routert), ezek kompatibilitási problémákkal vagy hiányosságokkal rendelkezhetnek, ha a specifikáció végleges változata szoftveresen nem kompenzálható ponton is eltérést mutatna azzal az állapottal, ami alapján kidolgozták őket.

A Wi-Fi 7 a Wi-Fi 6E-nél kétszer gyorsabb átvitelt tesz majd lehetővéA Wi-Fi 7 a Wi-Fi 6E-nél kétszer gyorsabb átvitelt tesz majd lehetővé

Ráadásul az is időbe telik majd, mire a technológia elkezd terjedni, mert a felhasználók lecserélik csak a korábbi verziókat támogató eszközeiket. Így a legtöbben csak 2025-2026 magasságában válhatnak majd képessé a Wi-Fi 7 képességeinek kiaknázására, mivel ekkorra az vélhetően már a mobiltelefonok és a vezeték nélküli hálózati adapterek jelentős részében is megtalálható lesz.