A Google a héten ismét új verziót adott ki Chrome böngészőjéből, ami ezúttal a szokásosnál is több biztonsági rést javít abban. A Chrome 104 ugyanis nem kevesebb, mint 27 sebezhetőség foltját tartalmazza - annak ellenére is, hogy az elmúlt hetekben a keresőóriás több alkalommal is soron kívül frissítette a böngészőt veszélyes hibák miatt.

Ráadásul a mostani hibákból is 7 a Google "magas" besorolását kapta meg, amit más gyártók jellemzően "kritikus" jelzővel illetnek inkább. Ezek mind olyan sebezhetőségek, amik távolról teszik lehetővé a hackerek és kártevők számára tetszőleges programkód injektálását a Chrome-mal böngészők gépére - jellemzően már akkor, amikor utóbbiak meglátogatnak egy-egy manipulált weboldalt.

A hibák között egyébként van olyan, amiért felfedezőjének a Google 15.000 dollárt (5.8 millió forintot) fizetett, egy másik bejelentő pedig 10.000 dolláros (3.9 millió forintos) javadalmazásban részesült. Ugyanakkor a legtöbb sebezhetőségről szóló információ ennek az összegnek csak felét, harmadát vagy még kevesebbet ért meg a cégnek, mivel nem bizonyult olyan veszélyesnek vagy könnyen kihasználhatónak.