Azok a Bitcoin-tulajdonosok, akik az elmúlt napokban nem nagyon figyeltek oda, ma meglepetten tapasztalhatták, hogy ismét igen komolyan bukóba váltott át befektetéseik árfolyama. Az ismert kriptovaluta ára ugyanis az elmúlt két hét - de különösen a múlt hétvége - alatt óriásit zuhant, és mostanra ismét beesett a lélektani, 20.000 dolláros határ alá.

Ezzel egy marék nap leforgása alatt gyakorlatilag teljesen lenullázódott a megelőző mintegy két hónap lassan, lépésről-lépésre elért növekedése a BTC-k árában. Június közepén ugyanis járt már egyszer itt a Bitcoin árfolyama, de az akkori mélypont elérését követően ha lassan is, de emelkedésnek indult, ami kisebb kilengésekkel egészen augusztus közepéig tartott - megközelítve a 25.000 dollárt is alulról.

Ennyire mélyen utoljára a nyár elején járt a Bitcoin árfolyamaEnnyire mélyen utoljára a nyár elején járt a Bitcoin árfolyama

A jelek szerint azonban itt rengetegen kezdték el úgy érezni: itt a kiváló alkalom, hogy végre megszabaduljanak kriptobefektetéseiktől, amik kilátásai egyre borúsabbak - és eláraszthatták a piacot az eladó Bitcoinokkal. Ennek hatására utóbbi árfolyama meredek repülésbe kezdett, annyira, hogy vasárnap végére 19.600 dollár közelébe zuhant - kiradírozva az érték 20%-át azok számára, akik nem kapcsoltak elég gyorsan.

Ehhez hasonló mértékű relatív árfolyamesésre utoljára június elején volt példa, amikor is az akkori 31.000 dollár felettiről egy hét alatt esett 20.000 dollár közelébe a BTC-k értéke.