Az Apple a hét közepén egy vészfrissítést adott ki iOS rendszeréből okostelefon-sorozata egy rakás olyan modelljéhez, aminek támogatását elvileg korábban már beszüntette. Annak oka, hogy az elvileg már nem támogatott iPhone-okhoz, illetve az iOS 12-hez mégis újabb frissítés érkezett az, hogy azokban egy rendkívül veszélyes biztonsági hibát fedeztek fel, ami már kihasználás alatt is áll jelenleg.

Az iPhone 5s, iPhone 6 és iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad mini 2 és iPad mini 3, valamint a hatodik generációs iPod touch készülékekhez szánt frissítés a Webkit böngészőben zár le egy kritikus sebezhetőséget, amin keresztül hackerek tetszőleges programkód futtatására kaptak lehetőséget az említett eszközökön. A hiba kihasználásához elég a gyanútlan almás felhasználókat egy manipulált weblap meglátogatására rávenniük - ez adja a hiba különös veszélyességét.

Ráadásul a hibát a hackerek az Apple biztonsági értesítője szerint már jelen pillanatban is kihasználják, azaz, már törik fel vele a még sebezhető iOS verziókat futtató régebbi iPhone-okat. Ezért a frissítés telepítése minden érintett felhasználó számára minél előbb javasolt.