A Samsung - miután már a készülék bejelentését megelőzően is egy trollkodó videót tett közzé - az iPhone 14 leleplezése után ismét beszólt az Apple-nek. A dél-koreai gyártó ezúttal egy tweetben mondott olyat, aminek lényegét úgy lehetne megfogalmazni, hogy az Apple pár év múlva talán elérhet arra a szintre, ahol a Samsung már évekkel ezelőtt tartott.

Utóbbi ezúttal az új iPhone 14 kameráját pécézte ki a trollkodás alapjának, amiről az Apple nagy büszkén mesélte el a hét elejei eseményén, hogy annak felbontása már a 48 megapixelt is elérte. A Samsung erre tweetjében közölte, hogy neki már több, mint 2 évvel ezelőtt kapható volt olyan készüléke, ami nem hogy 48, de több mint kétszer akkora: 108 megapixeles felbontásban is tudott kamerájával képeket készíteni.

Ha pedig már úgyis "ott volt", a Samsung egy másik tweetben mindjárt azért is elkezdte cikizni az Apple-t, mert az - megint csak több évvel az után, hogy a Samsung piacra dobta az első ilyen készülékeit - még mindig nem rendelkezik egyetlen összehajtható képernyős modellel sem iPhone-kínálatában. Egyébként pletykák szerint az almás cég már évek óta próbálkozik egy ilyen létrehozásával, de a dolog nem jön egyelőre össze neki.

Azt egyébként, hogy az Apple már hosszú évek óta igen erősen lemaradt az innovációban a mobilok terén, nem csak a konkurens Samsung gondolja, illetve akarja láttatni az emberekkel. Ugyanis még az almás vállalat egykori alapítójának, Steve Jobs-nak a lánya is szóvá tette a látható fejlődés hiányát az iPhone 14 kapcsán egy humoros megosztásban - igaz, ezt nem sokkal a közzétételt követően (vélhetően külső tanácsra) később törölte oldaláról.