Nem egészen egy évvel az után, hogy az utolsó jelentős átalakítást végrehajtotta rajta, a Google megint átszabni látszik a YouTube felületét. A cég által egyelőre csendben, hivatalos bejelentés nélkül végzett módosítások ugyan nem egetverők, de azért észre lehet venni őket.

Az átalakítás leghangsúlyosabb elemének az tűnik, hogy az új felületen a legfontosabb funkciókhoz tartozó gombok egy kapszula alakú körvonallal, illetve háttérrel kerülnek kiemelésre. Ugyanakkor pl. a videóra pozitív, illetve negatív értékelés leadását lehetővé tevő felfelé és lefelé mutató ujj egyetlen ilyen körvonalban kerül egyesítésre - aminek célja nyilvánvalóan azok összetartozásának jelzése.

Balra a YouTube régi, jobbra az új designjaBalra a YouTube régi, jobbra az új designja

Egy másik változás, hogy az új designban a videó feltöltője által első helyen kiemelt komment a képernyőn is jól látható módon kiemelésre kerül, közvetlenül a fent említett gombok alatt, a korábbiaknál közelebb magához a videóhoz. A csatorna főbb adatait mutató sáv szintén feljebb került az elrendezésben, és immár közvetlenül a lejátszó alatt látható.

Végül pedig a lejátszó maga is magasabbra került, közvetlenül a képernyőre tetejére, ahol immár nincs egy üres hely asztalon a keresőmező, mobilon a rendszer állapotsora és a videó között. Összességében így az átalakításoknak köszönhetően több információ látható már görgetés nélkül is a képernyőn, és tagoltabb formában, hogy könnyebben lehessen megtalálni közöttük az éppen keresettet.

Az átalakítás a YouTube asztali és mobilos változatát is érinti, de egyelőre csak a felhasználók egy részénél látható. Az nem egyértelmű, hogy a Google mikor tervezi a designt mindenkinél bekapcsolni, vagy hogy esetleg további átalakításokat tervez -e még végezni azon.