Úgy tűnik, hogy helyesnek bizonyul az, a PC Fórum által már augusztus elején megírt hír, ami szerint a Microsoft szeptember 20-án - azaz ma - fogja kiadni a Windows 11 következő verzióját, a 22H2-t. A cég ugyanis hétfőn feltöltötte terjesztőszerverei azon ISO fájlok végleges kiadását is, amikből lehetővé válik majd az új rendszer telepítése.

Az új Windows 11 verzió hivatalosa kiadása csak formalitásnak tekinthető, miután a rendszer telepítője az Insider program keretében már a nyár eleje óta elérhető volt. Mi több, az utóbbi hetekben már kereskedelmi forgalomban is felbukkantak olyan laptopok, amikre gyártóik már a Windows 11 22H2 kiadását rakták fel, miután a Microsoft legnagyobb partnerei részére már korábban szétküldte annak telepítőjét.

Windows 11Windows 11

Ugyanakkor nem kell aggódnia annak sem, aki nem ezzel kapta meg esetleg frissen vásárolt új gépét, vagy jelenleg egy régebbi Windows verziót futtat. A Windows 11 22H2 ugyanis elődjeihez hasonlóan ingyenes frissítésként lesz elérhető számára - ha pedig gépe megfelelt az eredeti Windows 11 hardverkövetelményeinek, akkor az új verzió futtatására is képes lesz.

A Windows 11 22H2 legfontosabb újdonságai a Start menü és a tálca néhány fájó hiányosságának pótlása, de új, modern külsőt kap benne a Feladatkezelő is, a Fájlkezelő pedig a fülek használatának lehetőségével bővül, számos másik apróbb fejlesztés mellett.