Bár a Microsoft már a hét elején letölthetővé tette a Windows 11 legújabb, 2022-es verzióját, a rendszer fejlesztése ezzel nem áll meg jövő év ilyenkorig. Annyira, hogy Redmond már jövő hónapban újabb fejlesztéseket tervez elérhetővé tenni a Windows 11-hez, kisebb frissítőcsomagok formájában.

A cég által "Moments Update"-nek hívott csomagokban kisebb fejlesztések érkeznek majd, amik a rendszer egészét nem, csak egyes alkalmazásokat érintenek, és tipikusan csak apróbb változásokat hoznak majd. Az októberben érkező első ilyen pakkba jellemzően azok a dolgok kerülnek majd bele, amiket a Microsoft eredetileg a Windows 11 2022-ben akart volna kiadni, de nem sikerült időben befejeznie azokat.

Ilyenek lesznek például a fülek használatának lehetősége a Fájlkezelőben, egy új Fotók alkalmazás, valamint az, hogy adatok vágólapra másolás esetén azok típusától függően mindjárt javasol is különböző műveleteket azokkal a Windows 11. A tálca azon fejlesztése, ami az alkalmazásokat szimbolizáló gombokat egy felbukkanó ablakba "folyatja túl", szintén ekkor fog megérkezni a rendszerbe.

Utóbbit a Microsoft még az Insider előzetesekben is csak júliusban mutatta be - így aaz az eddigiekez képest villámgyorsan, 2-3 hónap alatt fog bekerülni a Windows 11 stabil változatába. Ez azt vetíti előre, hogy a Microsoft a jövőben sokkal előbb fogja a hasonló, apróbb, de azért hasznos újdonságokat elérhetővé tenni a Windows 11 rendes felhasználói számára is, és azok megjelenésére nem kell majd akár 9-12 hónapot is várni.

Azt ugyanakkor, hogy a cég milyen gyakran tervez ilyen apróbb funkcionális frissítéseket kiadni a Windows 11-hez, még nem egyértelmű. Nem kizárt, hogy már esetleg idén egy további ilyen "Moments" csomag is fog érkezik az októberi után, de a jövő év elején mindenképpen érdemes lehet majd egy hasonló pakk kiadására számítani.