Egy japán weblap olyan információkra bukkant az Intel Linux grafikus illesztőprogramjainak forrásába felvitt legújabb módosítások átkutatása során, amikből úgy tűnik, hogy kiderül: milyen megjelöléssel fognak az Intel a napokban "beszántott" Celeron és Pentium processzorainak utódjai. Ezek szerint az "N100" és "N200"-as modellszámmal, az Alder Lake-N család tagjaként fognak az első ilyen, immár az új "Intel Processor" brand alatt érkező chipek érkezni.

Mint korábban megírtuk: az Intel negyed évszázad után úgy döntött, hogy végleg nyugdíjba küldi egykor jól hangzó, de az utóbbi időkben már csak a leggyengébb processzorok jelölésére használt "Celeron" és "Pentium" márkaneveit. A hír akkor csak ezen márkanevek nyugdíjazásáról szólt, de arról nem, hogy az említett szegmensben milyen chipek fogják ezek helyét átvenni.

A mostani szivárgás erre derít fényt az Intel driverekben felbukkant utalások alapján. Az említett N100, illetve N200 jelű lapkák egyébként valószínűleg teljesítményorientált (P) magok nélkül, mindössze energiatakarékos (E) magokkal érkeznek majd - illeszkedve ahhoz, hogy a legkönnyebb, és ennek megfelelően viszonylag kis akkuval szerelt ultrabookokba szánják majd őket.

Ezekből ugyanakkor 8 darab is lehet majd legerősebb modelljeikben, amik igen gördülékeny felhasználói élményt biztosíthatnak ezekben az, amúgy gyenge eszközökben is.