Az MSI csütörtökön egy olyan új SSD-meghajtó kiadását jelentette be, ami technikai paraméterei mellett külsejével is megpróbálja lenyűgözni a felhasználókat. A cég által SPATIUM M570 PCIe 5.0 NVMe M.2 HS-nek elnevezett egység kár 12.000 MB/s-os sebességgel is képes lehet olvasni az adatokat - ráadásul egy olyan hűtőbordával érkezik, ami igen tetszetős külsőt kölcsönöz neki.

A 3D NAND flash chipekre épülő meghajtót a Phison PS5026-E26 vezérlője működteti, ami a PCI Express 5.0 támogatásának köszönhetően az eddigi NVMe SSD-knél megszokottnál jóval nagyobb átviteli sebességre is tud biztosítani. Ez egészen pontosan 12.000 MB/s-os olvasási és 10.000 MB/s-os írási sebességet jelent, amik ráadásul nem csak elméleti számok - a meghajtó ugyanis ezeket elérő, sőt, kicsit meghaladó számokat tud produkálni a valós benchmarkokban is.

SPATIUM M570 PCIe 5.0 NVMe M.2 SSDSPATIUM M570 PCIe 5.0 NVMe M.2 SSD

Ez már önmagában is lenyűgöző lehetne sokak számára, de az M570 erre még egy lapáttal rá tesz. Az elképesztő sebességek által generált hő elvezetéséhez ugyanis egy hűtőbordával is rendelkezik, aminek kialakítására és esztétikájára szintén komoly gondot fordított a MSI. Így az új meghajtó bronz színű, de valójában alumíniumból készült bordájával akár éke is lehet üvegfalú házba szerelt konfigurációnak.

Az új meghajtó a valóságban is képez hozni a 12.000 MB/s feletti sebességeketAz új meghajtó a valóságban is képez hozni a 12.000 MB/s feletti sebességeket

Az új szupergyors SSD-t az MSI három kapacitásban: 1, 2 és 4 TB-os változatban fogja kínálni - árát azonban egyelőre nem merte elárulni.