A brit rendőrség csütörtökön letartóztatott egy 17 éves fiatalt Londonban, akit azzal vádolnak, hogy ő állhatott a hét elején ismertté vált GTA VI hack mögött. Mint korábban már megírtuk: a hack keretében a stúdiótól ellopták a még kiadás előtt álló játék forráskódját, illetve annak egy korai változatát, aminek aztán egyes részei a múlt hét végén az internetre is felkerültek.

A hatóságok szerint a most letartóztatott oxfordshire-i fiatal a Lapsus$ nevű hackercsoport tagja lehet, aminek hasonlóan fiatal más tagjai többek között már a Microsoft, az Nvidia és Samsung rendszereibe is behatoltak, ahonnan hasonlóan fontos forrásokat loptak el. Bár utóbbiak is súlyosak voltak, a Rockstar feltörése és a GTA VI volt a csapat eddig legnagyobb visszahangot kiváltó akciója.

A Rockstar-t a behatolás és főleg a GTA VI korai változatának kiszivárgása nagyon érzékenyen érintette, de ennek ellenére azt mondta, hogy az nem fogja érinteni a játék kiadását, amit annak ellenére "rendesen" be fog mutatni, hogy jelentős elemei és játékmenete a hack következtében jóval a tervezett időpont előtt ismertté vált.

A GTA VI-ot a Rockstar vélhetően a jövő év tavaszán vagy nyarán mutatja majd be hivatalosan is, és az várhatóan 2023 végén vagy 2024 elejétől kezdődően lehet majd megvásárolni.