Ugyan a Microsoft már egy hete kiadta a Windows 11 legújabb, 2022-es verzióját, annak telepítése után azonban néhány várt fejlesztés látványosan hiányzott. Ennek oka az, hogy a cégnek ezeket nem sikerült befejeznie, így azokat csak egy későbbi, októberben várt újabb frissítőcsomagban fogja majd elérhetővé tenni.

A napokban azonban kiderült, hogy valójában aki nagyon akarja, már most bekapcsolhatja ezek legtöbbjét a gépén. Ennek oka az, hogy az említett fejlesztések valójában ott vannak azok a 2022-es verzió eredeti kiadásában is - csak le lettek tiltva, mert valami még nem működött tökéletesen velük kapcsolatban.

Az engedélyezéshez a ViveTool nevű segédeszközre van szükség, illetve az új fejlesztésekhez kapcsolódó egyedi azonosítókra. Ezeket a jelen cikkbe ágyazott tweetekben elolvashatja mindenki, a megfelelő kód segítségével pedig a füleket a Fájlkezelőben, az áttervezett Megnyitás mint... dialógus, valamint a tálca ikonjainak túlfolyását és a javasolt vágólap-műveleteket is bekapcsolhatja.

Ugyanakkor persze érdemes leszögezni, hogy a Microsoft nem véletlenül tiltotta le ezeket a funkciókat a Windows 11 2022 eredeti kiadásában, és hogy ezzel összefüggésben engedélyezésük után működési rendellenességekre lehet számítani bennük. Így aki nem kifejezetten siet, az lehet, hogy jobban teszi ha megvárja a beígért októberi frissítés kiadását, ami már ezen funkciók javított verzióit fogja hozni, és automatikusan be is fogja kapcsolni azokat.