A Samsung az Intel kedden megrendezett Innovation eseményén egy olyan eszköz prototípusát mutatta be, ami alapjaiban alakíthatja majd át azt, ahogyan a hordozható eszközökkel - és különösen a táblagépekkel, illetve okostelefonokkal - dolgozunk. A cég által demonstrált kijelzőt ugyanis szét lehet húzni, ezzel pedig eredetileg 13 colos méretét akár 17 colosra is lehet pár másodperc alatt növelni.

Bár ez így nem hangzik soknak, a valóságban a szóban forgó mozdulattal kb. másfélszeresére lehet növelni a teljes képernyő felületét, ezzel pedig egy kicsit szélesebb táblagép formátumából egy régebbi, 4:3 képarányú monitornak megfelelő kijelzőt nyerni. Egy ilyen megjelenítővel szerelt hordozható eszköz elég kicsi lehet ahhoz, hogy menet közben táblagépként lehessen használni, ugyanakkor mondjuk egy irodai asztalhoz vagy otthonra megérkezve teljes értékű PC-vé alakulhat át.

Azt, hogy mikor találkozhatunk majd az első ilyen, az új, széthúzható kijelző képességeit kihasználó eszközökkel, egyelőre még nem lehet tudni.

A Samsung ugyanakkor nem az egyetlen, ami a koncepcióval eljátszadozott, hiszen éppen a közelmúltban került nyilvánosságra a videó, ami az LG egy hasonló prototípusát mutatta be, ami lényegében ugyanezt valósította meg, csak eggyel kisebb formában: az az eszköz ugyanis az okostelefonok és a táblagépek közötti méret között tudott hasonló módon átalakulni.