Bill Gates hétfőn egy több szempontból is rendhagyó posztot tett közzé személyes blogján az ünnepek alkalmából. A Microsoft egykori alapítója és vezére ugyanis hagyományosan minden karácsony alkalmából megírja, hogy az adott évben általa elolvasott átlag kb. félszáz könyv közül melyikek voltak szerinte a legjobbak, amiket másoknak is javasol elolvasására - most azonban egy olyan toplistát közölt le, amikben a valaha volt legjobb könyveket sorolta fel.

A 67 éves milliárdos által ajánlott könyvek között van sci-fi regény és egy rocksztár visszaemlékezései, egy politikáról szóló, valamint egy önismereti könyv is. Ötödikként Gates egy olyan írást említett meg, ami azt követi végig, hogy miként fejlődött a kémia - és úgy általában a - tudomány az ókortól egészen a modern korig, és miként jutottunk el egy, még a görögöknél felmerült ötlettől végül Mengyelejev periódusos táblájáig.

Aki valóban szeretné megfogadni Gates ajánlásait és elolvasni egyik vagy másik könyvet kézzel fogható formában, annak érdemes sietnie azok beszerzésével, ugyanis valószínűsíthető, hogy az érintett írások még fellelhető példányait - pont a Gates általi ajánlás nyomán - gyorsan elkapkodják majd az elkövetkező napokban.