Miközben a TV-k piacán az egyre nagyobb - lassan már az egész nappalit betöltő - TV-k hódítanak, egy amerikai startup pont a skála ellentétes vége felé próbálkozik. A TinyCircuits ugyanis egy olyan pici TV piacra dobását tervezi, aminek legnagyobb kiterjedése is alig nagyobb, mint a tipikus emberi hüvelykujjon a köröm mérete.

A TinyTV mini 26x24x22 mm-es befoglaló mérete ellenére teljesen működőképes - bár nem a klasszikus értelemben vett TV-ként, földfelszíni adók vételére, hanem amolyan mini médialejátszóként. Az eszköz ugyanis egy 64 ezer szín megjelenítésére képes, 15.2 mm-es képátlójú, 64x64 pixeles OLED kijelzőjén, illetve szintén beépített hangszóróján videókat tud lejátszani, méghozzá saját, beépített, 8 GB-nyi tárterületéről.

TinyTV miniTinyTV mini

Ehhez ráadásul semmilyen vezetékes kapcsolatra vagy kiegészítőre nincs szüksége: ugyanis beépített akkuval rendelkezik. Bár ennek 50 mAh-s kapacitása nagyon kicsinek tűnik, mivel maga a TinyTV mini is az, ezért ennek ellenére az akku 1 teljes órán át képes működését biztosítani, és a videók visszajátszásához szükséges energiaellátást biztosítani.

TinyTV miniTinyTV mini

Ugyan a készüléken magán csak 3 gomb (bekapcsoló, hangerő és csatornaváltó) található meg, de infravörös kapcsolaton keresztül távirányítani is lehet azt. A videókat USB-C kapcsolaton át tudja fogadni, és az akku újratöltése is ilyen módon lehetséges.

A TinyTV mini gyártására most gyűjtik a pénzt (ami azonban cikkünk írásának pillanatában már lényegileg összegyűlt), a szerkezet pedig darabonként 49 dollárba fog kerülni. A szuperkicsi TV-k kiszállításának megkezdését a cég jövő év áprilisára ígéri.

TinyTV mini