Egy biztonsági cég arra hívja fel az elsősorban MSI termékeket használó vásárlók figyelmét, hogy nagyon óvatosan járjanak el, amikor a cég Afterburner nevű tuningalkalmazásának letöltésére adják a fejüket. A programot ugyanis az eredeti forráson kívül számos más weboldal is letöltésre kínálja - csakhogy ezek jelentős része valójában egy trójai programot küld át a felhasználók gépére, ahonnan az kriptovalutát és adatokat próbál meg ellopni.

Az MSIAfterburnerSetup.msi nevű állomány elindítása után teljesen úgy viselkedik, mint ha valóban az MSI Afterburner nevű alkalmazását rakná fel - illetve lényegében ezt meg is teszi, mert tartalmazza annak 4.65 beta 2 verzióját. Csakhogy emellett a telepítési folyamat során szép csendben letölt és felrak a háttérben egy kriptobányász programot is, valamint megpróbál adatokat is ellopni az áldozatául esett számítógépekről.

A kártevőt kínáló weboldal az MSI eredeti honlapjaként próbálja meg beállítani magátA kártevőt kínáló weboldal az MSI eredeti honlapjaként próbálja meg beállítani magát

Ennek következtében a számítógép működése belassul, hiszen most már a processzor és a memória jelentős része is kriptovaluták bányászására kerül majd felhasználásra.

A trójai látszólag (csak) az MSI Afterburner-t telepítő, de valójában egy kriptobányászt is felrak a gépekreA trójai látszólag (csak) az MSI Afterburner-t telepítő, de valójában egy kriptobányászt is felrak a gépekre

A biztonsági cég azt javasolja az MSI termékeit megvásárlóknak, hogy mindenképpen csak a gyártó eredeti weboldaláról, innen töltsék le az Afterburner programot, ha pedig gépük gyanús lassulás vagy magas processzorhasználat jeleit mutatná, mindenképpen futtassanak le egy vírusellenőrzést azon.