A Sony Electronics két új nagysebességű, hordozható CD-újraírót mutatott be a napokban. A számítógéphez USB 2.0 csatlakozón keresztül kapcsolódó két új modell között egy ultravékony és egy szupergyors 40x-es írási, 12x-es újraírási és 48x-os olvasási sebességgel rendelkező egység található.

Az új Sony CRX1950U 40X a világon jelenleg kapható egyik leggyorsabb külső újraíró egység, amely egy teljes CD-R lemezt három percen belül képes megírni. A PC és Mac gépekhez egyaránt használható külső meghajtó a Power-Burn technológiával kiegészítve gyors és megbízható megoldást nyújt adatok és multimédiaállományok CD lemezen történő rögzítéséhez.

A másik újdonság, az ultravékony CRXP-90MU csak 24x-es sebességgel képes a CD-R lemezek írására, de cserébe DVD lemezek lejátszására is képes. Természetesen ez az egység is rendelkezik a puffer-alulcsordulási hibák ellen védő Power-Burn technológiával, aminek köszönhetően szintén igen nagy megbízhatósággal képes a CD lemezek írására. Ezen túlmenően ezt a modellt készítői egy Memory Stick csatlakozóval is ellátták, amely segítségével a kamerából, digitális fényképezőgépből vagy kézigépből származó adatok közvetlenül írhatók fel kompaktlemezre.

A Sony CRX1950U 40X 179 dolláros áron már jelenleg is kapható, míg a 299 dolláros CRXP-90MU modell a hónap hátralévő részében kerül a boltokba.