A brit Railtrack vasúttársaság vonalai mentén kísérleti jelleggel 15 nagyforgalmú állomáson vezetéknélküli ún. forrópontok (csatlakozási pontok) telepítését tervezi. A Megabeam nevű vezetéknélküli hálózati szolgáltatóval közös vállalkozás révén a vasúttársaság utasai az állomásokon is egyszerű módon juthatnának Internet-hozzáféréshez.

Az első körben - ez év augusztus 1-étől - a london-i Padding Station, Waterloo, Kings Cross, Euston, Victoria, London Bridge, Liverpool Street, Fenchurch Street, Charing Cross, Gatwick, Birmingham New Street, Manchester Piccadilly, Leeds Central, Glasgow Central és Edinburgh Waverley állomásokon telepíteni kívánt hálózatok az Ethernet 802.11b szabvány szerint működnének, és a rajtuk keresztül történő Internet-hozzáférést hitelkártya segítségével várásolhatnának az utazók. A Megabeam várakozásai szerint az új lehetőség elsősorban majd a nagy cégek körében arat sikert, akik nagy tételben fognak vásárolni utazó ügynökeik és vezetőik számára a vezetéknélküli hozzáférésből. A szóban forgó 15 állomáson évente összesen mintegy 650 millió utas fordul meg, és így együttesen a teljes brit vasúti személyforgalom 75%-át bonyolítják.

Ryan Javis, a Megabeam ügyvezetője a szolgáltatás pontos árait egyelőre nem volt hajlandó megnevezni, de azt közölte, hogy az egyéb plusz szolgátatásoktól - mint például a vállalati VPN-hozzáférés - függően több különböző díjszabás is létezni fog.