Idén hatodik alkalommal került megrendezésre a "Cyberathlete Professional League" bajnokság, amelyen a világ 60 országából összesereglett ember mérte össze képességét. Bár a rendezvény sok közös vonást mutat az Olimpiával, azzal szemben itt a "kiberatléták" nem sportszámokban, hanem számítógépes játékokban küzdenek küzdenek meg egymással. Bár a résztvevők korántsem rendelkeztek olyan fizikai felépítéssel, mint az igazi atléták, és nem is mozogtak annyit, a rossz nyelvek szerint a verseny közben egyesek pontosan úgy izzadtak, mint azok.

Az először 1997 június 26-án megrendezett CPL a világ első nemzetközi szintű, számítógépes játékosok között rendezett versenye volt. Az első rendezvényen mindössze 300 ember vett részt, és a fődíj is meglehetősen szerény összeg: mindössze 300 dollár volt. Azóta a CPL a világ vezető ilyen jellegű rendezvényévé nőtte ki magát, amely immár mintegy 4200 résztvevővel büszkélkedhet, és amelynek keretén belül 100.000 dollárnyi díjat osztanak ki. A rendezvényt és sokszor az azon résztvevő csapatokat is ma már olyan nagy cégek szponzorálják, mint például az Intel.

A CPL egy évben több bajnokságot is meghirdet, amelyeken a játékosok a legnépszerűbb FPS (First Person Shooter) játékokban mérhetik össze tudásukat egymással. Az idén július 20 és július 24 között Dallas-ban megrendezésre került Nyári Bajnokság keretén belül a 17-24 év közötti fiatal kiberatléták a "Half Life: Counterstrike" játékban küzdöttek meg egymás ellen. A küzdelem végén idén a "Schröt Kommando" nevű csapat vihette haza a 25.000 dolláros fődíjat, és további 75.000 dollár került kiosztásra a helyezettek között.

A rendezők a 2003-as nyári bajnokságra már 5.000 látogatót várnak. Nevezni mindenképpen érdemes lesz, mert az összdíjazás duplája lesz a mostaninak, azaz a játékosok összesen 200.000 dollárral gazdagabban mehetnek majd haza.