Az idén augusztus 27.-29. között megrendezésre kerülő European Computer Trade Show kiállításra látogatók minden mennyiségben találkozhatnak majd a Microsoft DirectX-ének legújabb változatával. A rendezvényen számos e technológiára épülő játék kerül majd bemutatásra, de több cég szervez technikai ismertető jellegű rendezvényeket is.

Augusztus 27-e a Microsoft Direct X Developer Day lesz, amelyen a Microsoft fejlesztői támogatásokkal foglalkozó részlege által szervezett előadások keretén belül maguk a DirectX 9 készítői mutatják majd be az új technológia kulcselemeit és újdonságait az érdeklődők számára. Az előadásokon az alapvető renderelési technikáktól kezdve, a Visual Studio-val történő fejlesztésen át a DirectX 9 magasszintű leírónyelvéig (HLSL) szinte mindenről esik majd szó.

Az ATI szintén nagyszabású rendezvénnyel készül a DirectX 9 kapcsán, aki egy "Mojo Day" keretén belül mutatja majd be miként lehet grafikus kártyáinak képességeit maximálisan kihasználó alkalmazásokat fejleszteni a továbbfejlesztett grafikus illesztő segítségével.

A kiállítók között egyébként megtalálható lesz az Intel is, aki Early Access programjának keretén belül az érdeklődőknek betekintést nyújt majd a jelenleg még fejlesztés alatt álló, a közeljövőben bemutatásra kerülő technológiáiba is.