A grafikus lapkák gyártói által eddig meglehetősen hanyagolt Unix disztribúciók használói örülhetnek, mert a jelek szerint az NVidia az elsők között e tábor felé is nyitni kíván és hivatalos meghajtókat fog megjelentetni a legnépszerűbb platformokra. A FreeBSD NVidia Initiative oldalán megjelent információk szerint a lapkagyártó elsőnek a FreeBSD operációs rendszerhez készült meghajtókat fogja kiadni.

Az esetnek külön aktualitást ad, hogy a napokban jelent az Unreal Tournament 2003 Linux alatt futó verziójának demója, amely nyilvánvalóan a megfelelő teljesítményű meghajtók esetén rendkívül könnyen lesz majd portolható más *nix operációs rendszerek alá is.

A FreeBSD hardvertámogatottsága egyébként az utóbbi időben jelentősen fejlődik, és hamarosan egészen használhatóvá válik majd a rendszer ebből a szempontból is. Alig egy hete jelentették be például a FreeBSD Bluetooth illesztésének legújabb tervezői változatát, amely a H4 UART and H2 USB átviteli réteget mellett Host Controller Interface (HCI), Link Layer Control and Adaptation Protocol (L2CAP) és Bluetooth socket támogatást is tartalmaz.