A Sony egy akár újszerűnek is nevezhető eljárással kíván véget vetni a legújabb zenei CD-k még a hivatalos megjelenés előtti kiszivárgásának a fájlcserélő hálózatokba. A zenei kiadással is foglalkozó cég Tori Amos Scarlet's Walk és a Pearl Jam Riot Act albumának előzetes példányait ugyanis szó szerint leragasztott discmenekben adta át az amerikai sajtó képviselőinek.

Az új "másolásvédelmi eljárás" kidolgozói még arra is ügyeltek, hogy maga a füllhallgató csatlakozását is kémiailag rögíztsék a lejásztóhoz, ezáltal lehetetlenné téve annak átjátszását ezen keresztül egy másik médiára. Arra vonatkozó információk, hogy a discman vagy maga a CD még esetleg más kiegészítő másolásvédelemmel is rendelkeznek -e (pl. erőszakos nyitáskor robban, vagy valami hasonló) egyelőre nem ismeretesek.

Ha azt hinné valaki, hogy ezt a nyilvánvalóan nevetséges eljárást nem lehet tetézni, akkor annak csalódást kell okoznunk. Az európai újságírók ugyanis nem, hogy leragasztott, de egyáltalán semmilyen változatban nem kapják meg a CD-ket, hanem a Sony mindössze egy sajtótájékoztatón kívánja majd a megjelenteknek lejátszani az új számokat.

Sajnos a Sony eljárása a "korrekt"-en kívül még az "eredeti" jelzőt sem mondhatja magáénak: majd egy évtizeddel ezelőtt különböző lemezkiadók hasonló módon leragasztott kazettákat osztogattak a sajtó képviselőinek, amely azonban utóbbiakat nem akadályozta meg azok erőszakos eltávolításában, és tetszőleges másik lejátszóban történő meghallagatásában. Amennyiben a Sony által most átadott discmanek nem titániumból készültek, eléggé valószínű, hogy a gyerekes kísérlet hasonló módon leginkább csak a cég renoméjának rontását segíti majd csak elő.