Az Mi2g londoni biztonságtechnikai tanácsadó cég legfrissebb jelentése szerint szeptember az amerika-ellenes hacker-támadások hónapja volt. A cég mérései szerint az elmúlt egy hónapban különböző csoportok összesen 9.011 digitális támadást intéztek különböző amerikai kormányszervek és -hivatalok ellen, amely többszöre a más időszakokban a vizsgált intézményekben tapasztalt hacket-aktivitásnak.

Különösen sok támadás érte a Képviselők Háza, az amerikai Agrárügyi és az Oktatásügyi Minisztérium, a Nemzeti Parkszolgálat, a NASA és az Egyesült Államok Geológiai Kutatószolgálata tulajdonát képező számítógépeket. Az Mi2g szerint a támadások a S4t4n1c_S0uls, USG, WFD, EgyptianHackers, Arab VieruZ, MHA, The Bugz és FBH néven ismert hacket-csoportok tagjai indították, akik számos Izrael- és India-ellenes akcióért is felelősök.

A támadások legnagyobb részét Microsoft Windows operációs rendszert futtató gépek ellen követték el, de számos behatolás történt Linux, BSD és Solaris alapú gépekre is. "Az Mi2g által anonim módon megkérdezett hacker csoportok közül sok tagjai azt mondták, hogy inkább Linux rendszereket támadnak, és csak ritkán vesznek célba Windows-okat, mert azokkal túl könnyű elbánni", mondta Jan Andresen, az Mi2g képviselője. "Ezeket az elismerés vagy szórakozás által motivált emberek sokat jobban vonzza a nagyobb kihívást jelentő Linux rendszerek feltörése." Ezzel szemben "a politikai motivációjú csoportok célja egy nemzetet vagy egy tartalom egy konkrét rendszeren az operációs rendszertől függetlenül, és itt kerül a Windows a legnagyobb tűz alá."

Az Mi2g előrejelzései szerint 2002-ben több, mint 45.000 sikeres feltöréssel kell számolnunk világszerte, amely érték mintegy 43 százalékkal magasabb az előző évben regisztrált adatoknál, és több, mint hatszorosa a 2000-es év betöréseinek számánál.