A beszédszolgálatások csúfos bukása után most újabb mobil kommunikációs lehetőség bevezetésével próbálkozik az amerikai Verizon szolgáltató a repülőgépek fedélzetén. Az új JetConnect szolgáltatás keretén belül több járatot is SMS küldésre, chatelésre és mobil internetezésre alkalmas kiegészítőkkel lát el. Az új szolgáltatásokat az utasok a helyükön ülve tudják igénybe venni.

"Másokhoz hasonlóan nekünk is rá kellett jönnünk, hogy a telefonszolgáltatás nem igazán kelendő", mondta Mike Kühn a Verzion Air-Phone részlegének vezetője. "Ezért több sikert remélünk az új üzenő-szolgáltatásoktól".

Az új képességekkel felruházott gépeken az utasok néhány dollárért cserébe laptopjukon keresztül rövid szöveges üzenetek küldhetnek, híreket, tőzsdei és sportinformációkat tölthetnek le, valamint az AOL és a Yahoo üzenőszolgáltatásain keresztül chatelhetnek. A JetConnect a repülőgépek már meglévő Airfone hálózatát használja, amelynek köszönhetően azonban egyszerre csak 46 utas veheti igénybe a szolgáltatást.

A Verizon év végéig mintegy 100 gép átalakítását tervezi elvégezni.