A múlt hónap közepén számoltuk be arról az érdekes jelenségről, hogy a Google keresőbe a "go to hell" kifejezést beírva az első helyen a Microsoft honlapját dobja ki a világ legnagyobbjaként számontartott webjáró. Akkoriban a találati listában még a harmadik helyen szerepelt az America On-Line honlapja is olyan "prominens" weboldalakat megelőzve, mint a Rotten.com vagy a Hell.com.

Az erről szóló hír az elmúlt héten már a nagy nemzetközi informatikai magazinokban is megjelent. Feltehetőleg ez utóbbinak köszönhető, hogy a napokban a két kényes találat hipp-hopp eltűnt az említett kifejezésre kapott találati listából, de úgy, mint ha sosem is szerepeltek volna benne.

A Google tagadja, hogy a hirtelen változás kézi "javításnak" lenne köszönhető. "A Google minden harminc napban egy új indexre vált át", magyarázza Nate Tyler, a keresőmotort üzemeltető kaliforniai cég képviselője. "Ahányszor ismét átkutatjuk a mintegy 2.4 milliárd weboldalt, egy új indexet hozunk létre." Tyler elmondása szerint mindössze véletlen egybeesés, hogy pont most tűnt el a Microsoft és az AOL neve a találati listáról.