A McDonalds villámgyorsan beszüntette a néhány gyorséttermében kísérleti jelleggel bevezetett Internet-elérési lehetőséget, miután több vendég is a pornó és a BigMac elfogyasztásának összeférhetetlenségére panaszkodott. A brit kilmarnock-i, dunfermline-i and paisley-i McDonalds éttermek a nyáron kezdték el kínálni a "McNetAccess" nevű szolgáltatást látogatóik számára.

Bár a McDonals óvintézkedéseket tett az éttermi gépen keresztül elérhető tartalom szűrésével kapcsolatban, az alapvetően más jellegű oldalak látogatásakor megjelenő, pornóoldalakat reklámazó felbukkanó hirdetéseket ezzel a módszerrel nem sikerült blokkolni. Az Evening Times jelentése szerint így gyerekek a kilmarnock-i étteremben úgy ették Happy Meal-jüket, hogy közben csak méterekre voltak a pornográf anyagokat is megjelenítő termináloktól.

A McDonals által az esettel kapcsolatban kiadott hivatalos közleményben a cég leszögezi, hogy azonnal beszüntette szolgáltatását amint értesült a felmerülő problémákról, és jelenleg is annak körülményeit vizsgálja, hogy miként lehetne azokra megoldást találni a szolgáltatás újraindítása előtt. "Az Internet fantasztikus szolgáltatást kínált vendégeink részére. A legtöbb ember megfelelően is használta, de néhányan visszaéltek vele. Jelenleg is folyik az ügy vizsgálata, és megfelelő intézkedéseket fogunk tenni a szolgáltatás újraindítása előtt."