Az Egyesült Államokban júliusban előterjesztett, a szerzői jogtulajdonosok számára a számítógépes betörést legalizáló törvényjavaslat valószínűleg jelentős módosításokon fog átesni, mielőtt ismételten benyújtására kerülhet sor. Az elsősorban a a lemez- és filmipari cégek által promotált javaslatot minden valószínűség szerint már csak a jövő év januárban megalakuló új, 108. Kongresszus tudja majd ismét tárgyalni.

A P2P Piracy Prevention Act néven ismert javaslat a szerzői jogtulajdonosok számára legalizálná a fájlcserélő hálózatok működésének zavarását, akadályozását, vagy akár teljes blokkolását is, sőt, - a javaslatban egyébként nem tisztázott - "alapos gyanú" megléte esetén a felhasználók gépére történő behatolást is. A javaslat az ártatlanság vélelmének megsértése mellett olyan alapvető dolgokat sem tisztáz, hogy a szóban forgó célok elérése érdekében milyen technikákat (vírusok, férgek, túlterheléses támadás?) lehetne bevetni, egyáltalán kik lennének jogosultak a gyanú alaposságának megállapítására, valamint, hogy indokolatlan behatolások esetén milyen felelősségre vonásra kerülhetne sor. A tervezet heves reakciókat váltott ki fogyasztóvédelmi csoportokból, akadémikusokból és technológiai vezetőkből egyaránt.

A javaslatot beterjesztő Berman szenátor elmondása szerint "várja a javaslatokat" arra, hogy a még meglévő problémákat miként lehetne eliminálni a törvény alapvető céljának megtartása mellett.