Ismeretlen tettesek a múlt héten feltörték az egyik legnagyobb ázsiai telekommunikációs szolgáltató, az NTT DoCoMo honlapját, és azon módosításokat hajtottak végre. A törés következtében a vállalati felhasználók számára különböző értéknövelt szolgáltatásokat kínáló oldalak elérhetetlenné váltak, így lehetetlenné vált a szóban forgó szolgáltatások használata.

Az eset azért különleges, mert a hackereknek csak igen ritkán sikerül egy a telekommunikáció terén ilyen gyakorlattal rendelkező és ilyen komoly cég honlapját úgy feltörniük, hogy azt használhatatlanná tudják tenni.

"Ez az első eset a cég történetében", nyilatkozta az NTT DoCoMo egy képviselője. A cég tájékoztatása szerint a betörőnek egyéni ügyfelek adataihoz nem sikerült hozzáférnie, mert a feltört lapok kizárólag vállalati felhasználók számára kínáltak különböző szolgáltatásokat. Az eset után a DoCoMo azonnali szigorításokat helyezett kilátásba a további hasonló akciók megelőzésére, és az ügy teljes kivizsgálásáig és a rendszerek újraauditálásáig leállította a feltört szerveren a kiszolgálást.

Japánban egyébként a közelmúltban több nagy vállalat honlapját is sikerült különböző hackereknek módosítaniuk. A feltört honlapok között a Sanyo Electronics és a Fuji Photo Film weboldalai is megtalálhatóak voltak.