A Microsoft 2003. június 10-én felvásárolta a RAV vírusvédelmi technológiát (http://www.microsoft.com/presspass/press/2003/jun03/06-10GeCadPR.asp), és azt egy további szolgáltatásként integrálta a Windows rendszerekbe. A RAV megoldásai között azonban olyan termékek is voltak, amelyek más platformok széles skáláját támogatták, így a Unix/Linux rendszerekre is kínált átfogó megoldásokat.

"Ez egy nagyon fontos lépés abba az irányba, hogy megerősítsük vezető helyünket a Unix/Linux vírusvédelmi piacon. Ezek a tehetséges fejlesztők további értékkel bővítik szakértelmünket, mivel hozzájárulnak Unix/Linux megoldásaink további folyamatos fejlesztéséhez," - magyarázta Natalya Kaspersky, a Kaspersky Labs vezérigazgatója.

A Kaspersky Labs mindig nagy figyelmet fordított a Unix/Linux platformokat támogató biztonsági megoldások fejlesztésére, mivel ez a szoftverpiac egyik leggyorsabban fejlődő szegmense. A cég híres úttörő megközelítéséről és áttörést jelentő technológiáiról. 1999-ben a Kaspersky Labs volt az első, aki teljes vírusvédelmi megoldást kínált Linux rendszerekre. Ezt innovatív technológiák széles skálája és átfogó, integrált projektek követték. A Kaspersky Labs jelenleg világszínvonalú megoldásokat kínál Unix/Linux rendszerekre, a piacon pedig hatalmas az igény az ilyen megoldások iránt. Sok jelentős Internet-szolgáltató, valamint kereskedelmi és kormányzati szervezet használja a Kaspersky Labs megoldásait világszerte.

"Örömmel tölt el bennünket, hogy csatlakozhattunk a Kaspersky Labs csapatához, amely világszínvonalú szakértőkből és szakemberekből áll," - mondta Teodor Cimpoesu, a Kaspersky Labs Unix/Linux termékeinek egyik vezető fejlesztője. "Biztosak vagyunk abban, hogy képességeink értéket képviselnek a cégben, és tovább növelik a Kaspersky Labs szakértelmét a Unix/Linux biztonsági megoldások fejlesztése területén. Nagy várakozással nézünk a feladat elé, hogy a felhasználókat új termékekkel és technológiákkal lássuk el az informatikai fenyegetések elleni hatékony védekezés érdekében."

A korábbi RAV Unix/Linux fejlesztőcsapat tagjai és a RAV kulcspozícióban lévő számos vezetője csatlakozott a Kaspersky Labshoz, amely ennek köszönhetően további tudás és tapasztalat birtokába jutott. Ezzel a Kaspersky Labs számára lehetővé válik, hogy speciális áttérési programot kínáljon a jelenlegi RAV vásárlóknak, akik nehézségekkel szembesülhetnek a termékfrissítés és minőségi terméktámogatás terén. Hamarosan a Kaspersky Labs bejelenti a program részleteit, amellyel az RAV vásárlók ingyenesen és zökkenőmentesen térhetnek át a Kaspersky Anti-Virus termékekre, a lehető legmagasabb szintű műszaki támogatással.