A Warner Bros egy csütörtökön kiadott közleménye szerint már most, napokkal az első hivatalos bemutató előtt több helyen is felbukkantak az Interneten a Harry Potter legújabb kalandjairól szóló mozifilm digitális változatai. A hírt megerősítő Associate Press-nek egy Európában hostolt oldalon sikerült az illegális kalózmásolatokra bukkannia.

Az oldalon megjelent információk szerint a filmet eddig már több, mint 500 alkalommal töltötték le, azonban az AP munkatársai eddig még nem tudták a film eredetiségét ellenőrizni, mert annak letöltése több órát vesz igénybe. Az utóbbi időkben a Netre rendszeresen jóval a hivatalos bemutatók előtt kerülnek ki a népszerű mozifilmek elővetítéseken kézi kamerákkal rögzített, áltlában meglehetősen silány minőségű verziói.

A Warner Bros közleményében elítélte a cselekedetet, és kemény válaszlépéseket helyezett kilátásba. "A mozifilmek illegális másolása és terjesztése lopás", írja a stúdió. "A Warner Bros igen komolyan veszi az Internetes kalózkodás jelentette fenyegetést, és minden legális eszközt megragad filmjei az Interneten keresztül történő illegális másolásának és terjesztésének visszaszorításához."

Az új Harry Potter film első hivatalos bemutatóját pénteken tartják New Yorkban és Londonban.