Bírói utasításra a Microsoft biztonsági másolatain és számítógépein egy olyan belső jegyzet után kutakodik, amelyet még állítólag James Allchin, a cég Windows-részlegének vezetője küldött szét 2000-ben, és amelyben az e-mail-ek záros határidőn belüli megsemmisítésére szólította fel beosztottjait. Az állítólag létező körlevél felkutatására egy már két éve folyó perben azért utasította most a bíróság a céget, mert az ügyben a felperes több olyan emailt is benyújtott, amelyek hitelességét a Microsoft nem ismeri el, mondván: azoknak nincsenek nyomai saját levelezőszerverein.

"Úgy tűnik, hogy a Microsoft olyan belső rendet dolgozott ki, amelyben az emailek megsemmisítését választotta a nyomozások jelentette fenyegetés végett", mondta Spencer Hosie, a Microsoft-tal perben álló Burst.com ügyvédje. Hosie szerint Allchin levele arra utasította a cég dolgozóit, hogy azok 30 napnál régebbi leveleiket töröljék, és semmilyen körülmények között se archiválják azokat.

A Burst.com azzal vádolja a Microsoft-ot, hogy az először több hónapon keresztül egyeztetéseket folytatott a céggel multimédiás technológiája megvásárlásáról, majd később az üzlettől történő elállása után rekordidőn belül egy saját, de a Burst.com-éhoz hasonló megoldást fejlesztett ki. Ezen kívül - állítja a Burst.com - a cég úgy módosította Windows operációs rendszere kódját, hogy az Burst.com termékeinek működését akadályozza.

A Microsoft természetesen tagadja a vádakat, és azt állítja, hogy nincs tudomása sem az Allchin-nek tulajdonított belső utasítást tartalmazó, sem a Burst.com által vádjai alátámasztására a perben benyújtott - az állítólag a két cég között folyt levelezésből származó - emailek létezéséről. A most a bíróság elrendelt vizsgálat célja az állítólagos belső utasítást tartalmazó levél létezésének tisztázása.