[Microsoft] A Microsoft Corporation és az Oracle Corporation bejelentette, hogy az Oracle mostantól Premier szintű partnerként részt vesz a Microsoft Visual Studio Iparági Partner (VSIP) programjában. Az Oracle tartós törekvése, hogy az Oracle adatbázis és a Microsoft Visual Studio .NET 2003 szorosabb integrációjával segítse a fejlesztők hatékonyságát, és az Oracle alapú alkalmazásoknak a Microsoft Windows platformon történő bevezetését. Ennek újabb állomása a VSIP programhoz való jelenlegi csatlakozás.

"A Microsoftnak nagy örömére szolgál, hogy bejelentheti az Oracle-lel létesített partneri kapcsolatot" – közölte Eric Rudder, a Microsoft kiszolgálókért és fejlesztőeszközökért felelős alelnöke. "Az Oracle termékei és a Visual Studio .NET 2003 közötti integráció hatékonyabb fejlesztőkörnyezetet biztosít közös ügyfélkörünknek ahhoz, hogy a Microsoft Windows platformra Oracle-alkalmazásokat készítsenek."

"Az Oracle egyik fő célja, hogy kiváló adatbázist biztosítson Windows-on, és fokozza az Oracle adatbázissal dolgozó Windows-fejlesztők hatékonyságát" – jelentette ki Andrew J. Mendelsohn, az Oracle adatbázis-kiszolgálói technológiákért felelős alelnöke. "A Visual Studióval létesített szorosabb integráció révén megkönnyítjük a Windows-fejlesztőknek az Oracle adatbázis erejének kiaknázását. Nagy várakozással lépünk a VSIP program tagjainak körébe, reményeink szerint ez az együttműködés előnyére fog válni az Oracle-t és Visual Studiót használó fejlesztőknek."

Az Oracle-nek a VSIP programban való belépése újabb bizonyítékul szolgál arra, hogy partnereink milyen kiváló bővítési lehetőségekhez juthatnak a Microsoft .NET-technológiák révén. Már több mint 200-an vesznek részt a VSIP programban, és több mint 400 kiegészítő fejlesztőeszköz érhető el a Visual Studio .NET integrált fejlesztőkörnyezetéhez (IDE). Ezenfelül több mint 13 000-szer töltötték már le a VSIP szoftverfejlesztő-készletet (SDK-t), amely fejlett integrációs és testreszabási lehetőségeket biztosít a Visual Studio .NET-et használó partnercégeknek és ügyfeleknek.

Az Oracle tervei szerint még 2004-ben letölthető lesz a Visual Studio .NET 2003 környezettel történő integrációra szolgáló csomag az Oracle Technology Network webhelyről. Az "Oracle Database 10g for Microsoft Windows" (32 bites és 64 bites) verziója már elérhető, a otn.oracle.comcímről tölthető le.