Amerikai értesülések szerint valószínűnek tűnik, hogy a Microsoft a Windows XP-hez készült második javítócsomag kiadásának vonatkozásában nem fogja tudni a jelenleg hivatalos időpontokat, és csak több hónap késéssel teszi majd azt elérhetővé. Így a legutolsó sajtótájékoztatókon még július áttett megjelenési időpont tovább módosítást szenvedhet, és akár szeptemberre is kitolódhat.

A Windows felhasználók által már régóta várt frissítéscsomag a számtalan apró hibajavítás mellett néhány jelentős fejlesztést is fog végezni az operációs rendszeren. Így például újabb funkciókkal bővíti majd a Windows XP beépített tűzfalát, jelentősen szigorítja az Internet Explorer böngésző és az Outlook Express levelező beállításait, valamint a puffer-túlcsordulásos támadásokkal szembeni védelmet épít a rendszerbe. Ezen kívül egyetlen közös "Biztonsági Központ"-ban teszi majd lehetővé a rendszer védelmi beállításainak egyszerű áttekintését és menedzselését.

Az újabb csúszás egyébként nem igazán meglepő fordulat annak tükrében, hogy az elmúlt hetekben a javítócsomag kibocsátás előtt álló változatával kapcsolatosan számtalan kompatiblitási problémáról szóló híradás látott napvilágot. Azt csak remélni tudjuk, hogy Microsoft-nak lassan sikerül úrrá lennie ezeken a problémákon, és néhány hónap múlva már a megjelenésről, és nem arról kell tájékoztatást adnunk, hogy decemberre tolták az XP SP2 kiadását.