A Sun-nak sikerült kiütnie a Microsoft-ot az Allied Irish Bank (AIB) kliensein futó programok szolgáltatói pozíciójából. Az is eldőlt, hogy az AIB 7500 asztali gépére Java Desktop System (JDS) kerül. Curtis Sasaki, a Sun asztali megoldásokért felelős alelnöke szerint ez a legnagyobb üzlet, amit a cég a JDS kapcsán, a banki szektorban megkötött. Mindenesetre a Sun nem árulta el, hogy mégis mekkora értékű volt az üzlet.

"Nagyon örülünk, hogy az AIB-t a klienseink között tudhatjuk és annak is, hogy egyre növekszik a termékeink iránti igény nem csak a banki, hanem az oktatási és állami szektorok piacain is." - nyilatkozta Sasaki. "Ez a megállapodás a korábban Kínával és az Egyesült Királysággal megkötött szerződéseket követi."

A redmondi cég az utóbbi időben több pozíciót is elvesztett. Az eWeek értesülései szerint 2004 végéig Bergen, a norvég város 100 iskolája és 32 ezer felhasználója teljesen lecseréli a jelenlegi szabadalmazott Unix és Microsoft Windows rendszereit Linux-ra. München is megszavazta a váltást.

Francia lapok állítása szerint Párizs is a Linux felé kacsingat, pedig a Microsoft ajánlata már 60%-os engedményt tartalmaz. A svéd Motala kisváros úgy gondolja, hogy évente 53 ezer dollárt spórolhatna meg, ha Windows helyett Linux-ot használna.