Minden látogatónak aktív kikapcsolódást biztosít a Hungexpo Rt. szervezésében 108. alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Nemzetközi Vásár, a vele egy időben zajló INFOmarket és a kísérőesemények széles választéka a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban 2004. szeptember 11. és 19. között.

A tavalyi rendkívüli érdeklődésre tekintettel a harmadik Információtechnológiai és Telekommunikációs Vásáron – hazánkban egyedülálló módon – idén már 150 db hálózatba kötött számítógépen lehet kipróbálni a legújabb játékokat.

Magyarországon egyre többen vesznek PC-t, csatlakoznak az internet-re, játszanak számítógépes játékokat. Az INFOmarket-en kilenc napon át lehetőség nyílik szakemberekkel konzultálni, kipróbálni, megvásárolni a játékokat, a kapcsolódó hardver- és szoftverkiegészítőket, valamint megismerni – a kiállítás újdonságaként szereplő – e-book szolgáltatást. A telekommunikációt többek között az egyik legnagyobb mobilszolgáltató képviseli.

A Sulinet termékeket forgalmazó számítástechnikai cégek részvételére ismét számítanak a szervezők. A szervezés folyamatban van, a június végéig beérkezett jelentkezések alapján az INFOmarket kiállítói területe elérte az 1000 négyzetmétert.

Ízelítő a kísérőeseményekről: a látogatók a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont "B" pavilonjában kialakított "JÁTÉK-SZIGET"-en – térítésmentesen – csatlakozhatnak a világhálóra. Itt meghódíthatják Magyarország megyéit a Honfoglaló-val, a legsűrűbben látogatott magyar internetes játékkal. A honlapra naponta több tízezren lépnek fel, hogy a feleletválasztós és tippelős kérdéseket megválaszolják.

Idén rendezik meg a stratégiával ötvözött kvízjáték első országos versenyét, jelentkezni és játszani a www.honfoglalo.hu web oldalon lehet. A döntőre a kiállítás záró napján, szeptember 19-én kerül sor, ahol a selejtezőkből bejutottaknak élőben lehet szurkolni. Értékes nyeremények várják a Honfoglaló legsikeresebb hódítóit.

A számítógépes játékok gyártói és kereskedői is hódítanak: az INFOmarket "koronájaként" a világhírű konzolforgalmazó vállalat bemutatja a népszerű PlayStation 2 játékok mellett az európai piacra hozott újdonságait.

Hazánk egyik legnagyobb játékszoftver forgalmazó cége szintén nagyszabású számítógépes bajnokságot szervez, ahol a legújabb fejlesztésű játékprogramokat professzionális és amatőr játékosok egyaránt kipróbálhatják. Az EU kvíz-re jelentkezők pedig megmérhetik Európai Uniós tudásukat.

A HUNGEXPO Rt. szervezésében a Budapesti Nemzetközi Vásárral egy időben megrendezett INFOmarket kellemes szórakozást, felejthetetlen élményt nyújt minden látogatónak 2004. szeptember 11. és 19. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A kiállítások 10.00-18.00 óráig tartanak nyitva, a napi belépőjegy ára 850 Ft, a családi jegy 1700 Ft, a kedvezményes jegy 600 Ft. További információk: www.infomarket.hu