[Panda] Panda Software bejelentette új fejlesztésű szoftverét, a TruPrevent-et, a vírusok és a betolakodók elleni legintelligensebb technológiáját. Ez a technológia radikális változást hoz az Internetes fenyegetések elleni harcban, mivel az egyszer már felbukkant vírusra reagálás eddigi, hagyományos fogalmának helyébe lépett az intelligens technológia, a támadások megelőzése. Már letölthető az új termékek beta verziója, mely magába foglalja ezt a technológiát.

Az új TruPrevent technológiát tartalmazó hagyományos antivírus és biztonsági rendszerek magasabb biztonsági szintet jelentenek, mint bármikor előtte, az állandóan növekvő számú Internetes fenyegetések, beleértve az ismeretlen vírusok és betolakodók elleni védelemben. A Panda Software a 2004-es év harmadik negyedévében elkezdi az új termékek értékesítését, melyeket otthoni felhasználók, szakemberek, kis-, közép- és nagyvállalatok védelmére terveztek, és mivel kiegészíti a hagyományos antivírus védelmet, tökéletesen kompatibilis lesz a Panda Software még ki nem fejlesztett termékeivel is.

Az Internetes fenyegetések terjedése napról napra egyre gyorsabb. Ez a fertőzés elkerülése érdekében egyre gyorsabb reakciót követel meg a számítógép felhasználóktól és az antivírus fejlesztőktől. A Sasser, a Mydoom és az SQLSlammer férgek percek alatt számítógépek ezreit fertőzték meg, ezzel is bizonyítva, hogy napjainkban a vírusok olyan gyorsan terjednek, hogy az embereknek még a reagálásra sem marad idejük.

Új problémát vet fel a számítógépes rendszereket károsító technikák felbukkanása is, mint például szoftver biztonsági rések, puffer túlcsordulások, stb. kihasználása. A flash fenyegetések tekintetében a helyzet még riasztóbb. A flash fenyegetések a közeljövőben tűnhetnek fel, és olyan gyorsan lesznek képesek terjedni, hogy az emberi reakció - amely mostanáig az antivírus ipar alapja - haszontalan lesz.

A jelenlegi biztonsági megoldások sokkal hatékonyabbak az ismert fenyegetések elleni harcban. Azonban ezeket frissíteni kell a fent említett vírus fajták elleni sikeres működésükhöz. Ez nagyobb reakció időt jelent, aminek végzetes következményei lehetnek. Az egyetlen megoldás: megelőző és intelligens rendszer használata, amely képes egy lépéssel a probléma előtt járni, felismerni és blokkolni a fenyegetéseket, amint azok megkísérelik a belépést, vagy kilépést a számítógépről.

A gyors vírusterjedés és a számítógépes rendszereket károsító új technikák problémájának kizárása érdekében, a Panda Software számos évet azzal töltött, hogy viselkedéselemzést magába foglaló megelőző technológiát fejlesszen ki, amely a teszteken bebizonyította, hogy rendkívül hatékony a vírusok és más ismeretlen fenyegetések ellen.

Mint egy jó detektív, a TruPrevent technológia kielemzi a programokat gyanús viselkedés után kutatva, automatikusan és intelligensen blokkolja őket emberi beavatkozás és bármilyen kérdés nélkül. Így ezt a technológiát meglehetősen egyszerű adminisztrálni, még kényelmesebbé téve a használatát.

A TruPrevent technológia másik nagy előnye otthoni felhasználók, szakemberek és vállalatok számára, hogy a vakriasztások elkerülésére tervezték, csak azokat az alkalmazásokat azonosítja, amelyek valós fenyegetést jelentenek a rendszer számára.

"Az ok nagyon egyszerű: Minél nagyobb a fenyegetés, annál nagyobb szükség van a védelemre. A TruPrevent technológia nagy lépés előre az IT rendszerek biztonságáért. A TruPrevent-nek köszönhetően a szemlélet radikális megváltozásáról beszélhetünk a vírusvédelemben, mivel a vírusokra való utólagos reagálástól eljutottunk azok megelőzéséig és ennek eredményeképpen az elterjedés megelőzéséig, a káros hatások következményeinek elkerüléséig." - mondta Pedro Bustamante, a Panda Software International marketing igazgatója.

"Hagyományos reakciós védelmi rendszerekkel az új vírusokat egyre nehezebb megállítani, mint ahogy azt az utóbbi, gyorsan terjedő férgek, vagy a biztonsági réseket kihasználó fenyegetések okozta fertőzések is igazolják. Abban az esetben, ha az új TruPrevent technológiát alkalmaznánk, amikor ezek a fertőzések felbukkannak, sok, károkat okozó vírust blokkolhatnánk."- tette hozzá Bustamante.

A TruPrevent technológia megoldás a fertőzések és ismeretlen támadások okozta károk felszámolására. A szoftver helyrehozza a vírusok, férgek, trójaiak által megfertőzött rendszereket, elkerülve a fájlok nevének, a Windows Registry bejegyzéseknek, vagy a fertőzött könyvtáraknak a megváltoztatását.

A TruPrevent technológiát, a 2004. harmadik negyedévétől már megvásárolható termékek tartalmazni fogják, és tökéletesen compatibilis lesz minden hagyományos, a Panda Software és más gyártó által fejlesztett antivírus termékkel a piacon.

TruPrevent technológia mérföldkő az antivírus piacon. A Panda Software termékeit jellemző nagy teljesítményű védelem semlegesíti az ismeretlen vírusok és betolakodók támadásait, köszönhetően a TruPrevent-ben lévő intelligens és megelőző technológiának. Az eredmény: magasabb szintű védelem minden felhasználó számára.

TruPrevent technológia beta verzióját az érdeklődők a Panda Software honlapjáról tölthetik le.