A Microsoft a tegnapi nap végén újabb tudástár-cikket tett közzé a hónap elején kiadott XP SP2 csomaggal kapcsolatban. A korábban megjelent, az inkompatibilis programokat felsoroló cikk után után ezúttal a mintegy 260 MB-os frissítéscsomag által javított hibák tetemes listája került sorra.

A közzétett dokumentum szerint az XP SP2 több, mint 800 apró programjavítást tartalmaz, amelyek legtöbbje az alap operációs rendszer, a hálózati szolgáltatások valamelyikének, az Internet Explorer böngészőnek és az Outlook Express levelezőnek, vagy a Windows Shell-nek valamely zavaró, vagy akár veszélyes hibáját foltozza. Ezen kívül kompatibilitási, valamint biztonsági hibajavítások is találhatók a csomag belsejében.

A javított hibák listájának mérete meglehetősen impozánsnak mondható tekintve, hogy a Windows XP-hez készült előző javítócsomag, az XP SP1 még "csak" mintegy 320 hiba javítását tartalmazta, amelyek ráadásul nem szerepelnek az XP SP2 több, mint 800 foltja között - utóbbiak tehát mind azóta megtalált hibákra vonatkoznak.

A Windows XP SP2 által javított hibák listáját az érdeklődők a KB811113 jelű tudásbázis-cikkben olvashatják. Akiket az SP1 fixlistája is érdekel, azok azt itt lelhetik fel.