Az egykor a világ legnagyobb fájlcserélő hálózatának gerincét képező szervereket jövő hét közepén fogják elárverezni. Az amerikai DoveBid internetes aukciós ház december 11-ei árverésén a közelmúltban már nevétől is megvált, csődbe jutott Napster 101 különböző cikke fog eltérő mennyiségekben kalapács alá kerülni - köztük a 960 részből álló szerverfarm is.

Az árverésen egyébként bárki licitálhat a Napster egykori ingóságaira aki regisztrálja magát az aukciós ház oldalán. A DoveBid egyébként nyilván nagy érdeklődésre tart számot a világ minden tájáról, így ennek megfelelően a licitálni kívánok pl. időzónájukat és pénznemüket is megadhatják a könnyebb bonyolítás érdekében.

Aki azonban nem vágyik saját szerverre, vagy hasonló nagy kaliberű dologokra annak apróságokat is kínál az aukciós ház: Napster-logoval ellátott pólók például már 15 dollártól kaphatók.

Arra mindenki figyelmét előre felhívjuk, hogy ha a ünnepi ajándéknak szánja, akkor mindenképpen csak olyan szerverre licitáljon, ami befér a karácsonyfa alá!