[HOC] A HardwareOC és a radikalmod weboldalak közös rendezésében készülő mod-tech Hall kiállítás egyedi színfoltja a magyar számítástechnikai életnek. A tavaly őszi és 2004 áprilisi meglepően nagy érdeklődés eredményképpen idén október 9-10-én ismét megnyitja kapuit a kiállítás a számítástechnika újdonságai iránt érdeklődő közönség előtt.

A rendezvény helyszíne ezúttal a Rubin hotel bálterme lesz, ahol 300 négyzetméteres klimatizált kiállító területen várjuk látogatóinkat. A belépés minden érdeklődő számára ingyenes. A rendezvényen több mint tizenöt jelentős hazai nagy- és kiskereskedő mutatja be hardver újdonságait. A forgalmazók képviselői a helyszínen adnak választ az érdeklődők kérdéseire, így szinte első kézből értesülhetnek az új termékek képességeiről.

A vitrinekben megtekinthetőek lesznek a legújabb processzorhűtők, videokártyák és alaplapok, a tárlók mellett pedig felvonulnak a legújabb számítógépházak is. A hardverek mellett helyet kapnak a kiállításon a szoftverek is, a játékprogramok képében. Olyan még fejlesztés alatt álló programokat nézhetnek meg látogatóink, melyek a kiadás előtt először nálunk lesznek láthatóak.

A kiállításhoz kapcsolódó esemény az itthon eleddig egyedülálló tuning és modding bajnokság. A tuning bajnokságon résztvevőversenyzők számítógépeikből a lehető legnagyobb teljesítményt igyekeznek kicsikarni, ehhez pedig a legextrémebb hűtési megoldásokat veszik igénybe. Látható lesz itt autóhűtővel és vízzel hűtött számítógép csakúgy, mint óriási teljesítményű ventilátorok.

A modding a számítógép építők versenye. A cél a megszokottól minél inkább eltérő számítógép, számítógépház alkotása. A versenyzők igazi művészek, akik a fémből szobrokat formálnak, a gépekre képeket festenek, a sötétbe színes fényeket varázsolnak. Tőlünk nyugatra a modding igazi művészetnek számít már, a leghíresebb alkotók olyan cégeknek készítik remekműveiket, mint az IBM, vagy az Intel.

A szombati nap programjában helyet kapott egy élő modding bemutató is, ahol hazánk neves modderei élőben mutatják, hogy tudjuk gépeinket szebbé, érdekesebbé és nem utolsó sorban halkabbá tenni Idei, immár harmadik rendezvényünk a tavalyinál jóval nagyobb érdeklődésre tart számot. A versenyekre több mint kétszeres a túljelentkezés, az online számítástechnikai fórumokban pedig több száz hozzászólást tartalmazó témák találhatók. A kiállítást a nagyközönség szombaton és vasárnap 10-20 óra között látogathatja a kiállítást. A belépés minden látogatónak ingyenes.