[Samsung] A merevlemezes tároló a számítógép legellentmondásosabb részegysége. Miközben a gép legfontosabb elemének tekinthetjük, a PC legmélyén őrzi fontos adatainkat. A laikus felhasználók igazán csak a tároló kapacitás rohamos növekedésében érzékelik az iparág fejlődését. Összességében csökken a gyártói részvétel a merevlemezek piacán, annak ellenére, hogy egy olyan termékről van szó, amelynek gyártott darabszáma az alaplapok, monitorok számával megegyezik.

A SAMSUNG azonban felismerve, hogy a merevlemezes tárolók piaca az egyik legdinamikusabban fejlődő terület a számítástechnikában, komoly beruházásokkal és következetes munkával mára a világ egyik legnagyobb gyártójává lépett elő. Nemcsak a gyártás, de a kutatás+fejlesztés területén is jelentős munkát végez, melynek eredménye merevlemezes tárolói kimagasló paramétereiben érhető tetten. A 7200 ford/percnél kisebb sebességű merevlemezt a notebook-ba szánt modelljeinél kínál a SAMSUNG (5400 ford/perc).

A SAMSUNG fejlesztéseivel, alkalmazott technológiáival élen jár a HDD-k paramétereinek javításában, mindig a legkiválóbb készülékekkel áll a felhasználók rendelkezésére. A "NoiseGuard", és "SilentSeek" technológiája két fronton hat. Egyrészt a kivitelezéssel korlátozza a zajforrásokat, másrészt a lemeztányér forgatásánál és a fejmozgatásnál megjelenő zajokat is drasztikusan csökkenti, különösen az emberi fül számára érzékeny frekvencia tartományokban. Készülékeinek kiváló zajtényezői a legcsendesebb merevlemezes tárolók közé avatják.

A merevlemezes tárolók legfontosabb paramétere a megbízhatóság. A megbízható, problémamentes működés biztosítása több összetevőből áll. Elsősorban biztosítani kell, hogy míg a HDD a számítógépbe jut a lehető legnagyobb védelmet élvezze a rázkódásokkal és ütésekkel szemben.

A SAMSUNG által alkalmazott SSB technológia védi a szállítási sérülésektől a tárolót, az ImpacGuard megoldás a fej szerelvény megbízható működését növeli. Szintén a megbízhatóság garanciája az igen magas két meghibásodás közötti idő faktor, az alkalmazott alkatrészek 5 éves élettartama és az igen alacsony hőtermelőérték, melyek a SAMSUNG készülékeire jellemzőek. A kevésbé kritikus paraméterek tekintetében - puffer méret, hozzáférési idők - is az élvonalba sorolhatók a SAMSUNG HDD-k.

Mindezek a tulajdonságok elérhető árakon állnak a vásárlók rendelkezésére, így nem véletlen, hogy a SAMSUNG HDD divízió SP 1213C készüléke a PC World magazin összehasonlító tesztjeiben a Legjobb vétel díj után Teszt győztes is lett. Mivel a SAMSUNG bízik saját gyártói eltökéltségében a vétel után is vásárlója mögött áll a minden típusra vonatkozó három éves garancia biztosításával.