A World Cyber Games Rendezőbizottsága véglegesítette és egyúttal be is jelentette annak a nyolc játéknak a nevét, amelyekben a versenyzők indulhatnak a novemberben Szingapúrban megrendezésre kerülő világverseny döntőjén.

A nyolc játékból hat PC-, kettő konzol-játék. Bár a versenyen játszható játékok száma nem változott az elmúlt évhez képest, az "Unreal Tournament" és a "Project Gotham Racing 2" helyére egy Real Time Strategy típusú PC játék, a "Warhammer 40,000: Dawn of War (Warhammer 40K)", illetve egy konzol alapú akciójáték, a "Dead or Alive Ultimate" került. Az utóbbi az első akciójáték a WCG történetében.

A Warhammer 40K-t tavaly szeptemberben mutatták be az Amerikai Egyesült Államokban. A játék idén először szerepel a WCG játékainak listáján és az új generációs RTS játékok típusához tartozik. A játékot a hozzáértők a Starcraft utódának tartják. A Warhammer 40K-t tavaly a híres amerikai Web-magazin, a Game Spy (www.gamespy.com) az általa legjobbnak tartott 20 játék közé választotta.

A Dead or Alive Ultimate, a Dead or Alive sorozat legújabb része idén a konzol-játékok között kap szerepet a bajnokságban. Októberi bevezetése óta a játék az Xbox-nak elnyerte a killer triple-A besorolást, és megjelenése óta világszerte nagy népszerűségnek örvend.

A WCG rendezőbizottsága az akciójáték bevezetésétől azt várja, hogy a rendezvényen részt vevő játékok száma tovább növekszik. Korábban kizárólag RTS, FPS és sport típusú játékok szerepeltek az eseményen. A játéktípusok repertoárjának bővítése intenzívebb szórakozást ígér a nézők számára is.