[Microsoft] A Microsoft küldetése, hogy "a világ minden táján hozzásegítse az embereket a bennük rejlő lehetőségek kiaknázásához". E gondolat jegyében a vállalat mindig fontos kérdésként kezelte az informatikai oktatás, az informatikai jellegű pályázatok és versenyek támogatását.

A Microsoft Magyarország már eddig is kiemelt támogatója volt a hazai informatikai versenyeknek, az elmúlt évek során több millió forint értékű szoftver támogatást biztosított ezen rendezvények részére. Annak érdekében, hogy a Magyarországon megrendezésre kerülő versenyek az eddigieknél jelentősebb, átfogóbb támogatást kapjanak a vállalat részéről, a Microsoft Magyarország meghirdette a Microsoft Tehetséggondozó Programot.

A Tehetséggondozó Program lehetőséget nyújt a megyei és országos szintű informatika versenyek szervezői számára, hogy a Microsoft támogatásával rendezhessék meg az eseményt. A vállalat, a program keretein belül, létrehozott egy egyetemi oktatókból álló Tanácsadó Testületet, amely a program hatékony és igazságos működtetésében vállal szerepet.

A most meghirdetett program ezen kívül kiegészül egy egyedülálló szerepvállalással: a Microsoft Magyarország a Tehetséggondozó Program keretében vállalja, hogy amennyiben az általa támogatott versenynek van nemzetközi fordulója is, úgy munkatársai segítenek a nyerteseknek az arra való felkészítésében.

"Az elmúlt évek során jó néhány verseny támogatásában vettünk részt, és úgy érezzük, hogy leginkább a nemzetközi fordulókra történő felkészítés terén mutatkozik hiány." – mondta Merényi Ádám a Microsoft Magyarország oktatási programmenedzsere. "A Microsoft Tehetséggondozó Program létrehozásával egyrészt stratégiai szinten szeretnénk összefogni az általunk támogatni kívánt rendezvényeket, másrészt megpróbálunk ezzel valami olyat nyújtani, ami még a nyereményeknél is nagyobb értéket jelenthet. Reméljük, hogy munkatársaink által átadott tudás hozzásegíti a hazai diákokat ahhoz, hogy a nemzetközi fordulókon is sikerrel megállják majd helyüket!"

A Microsoft Tehetséggondozó Program által nyújtott támogatásra a megyei vagy országos szintű informatikai versenyek szervezői jelentkezhetnek az oktatas@microsoft.com címen. A beérkezett kérvények alapján a Microsoft Magyarország eseti elbírálással választja ki a vállalat által támogatott versenyek körét.