A Google fejlesztőlaboratóriuma a napokban tette nyilvánosan elérhetővé két új fejlesztését a világ legnagyobbjaként számontartott kereső oldalain. Ezek közül az egyik egy bemutatót készít a találati listából, míg a másik kommentekkel látja el azt.

Az újítások közül az első, az ún. Google Viewer gyakorlatilag egy önműködő bemutatót készít a keresőkifejezések alapján előálló találati listából. Az eredményként előálló oldalon 5 másodpercenként a megtalált oldalak egy gyors előnézeti képét görgeti be a kereső, ezáltal egyszerű téve a felhasználók számára a találati lista első helyén szereplő oldalak gyors és kényelmes áttekintését, a kézi kattingatás teljes mellőzésével.

A másik - elsőre hasznosabbnak tűnő - újítást, a Google Webquotes más oldalakról kiemelt idézetekkel kommentezi a találati lista linkjeit. Így a felhasználó a keresési kritériumoknak megfelelő oldal mellett mindjárt azt is láthatja, hogy más oldalak mit írnak az éppen megtalált oldalakról, és átkattintás nélkül eldöntheti, hogy a weboldal valóban arról szól -e ami őt érdekli, vagy éppen mondjuk a keresett információ kritizálása révén került csak előre a találati listában.

A Google két új szolgáltatása a következő címeken érhető el: Google Viewer és Google Webquotes